Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر غفارزاده متخصص طب سنتی در گفت گو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علل عطسه و آبریش بینی اظهار کرد: آبریزش بینی زمانی اتفاق می‌افتد که بافت بینی توسط عاملی تحریک شود. آبریزش بینی تنها هنگام صبح‌ یا در پی یک بیماری مانند سرماخوردگی رخ می‌دهد. اما ممکن است گاهی در عصر‌ها هم به دلیل گرد و خاک ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: علل اصلی آبریزش بینی می‌تواند سرماخوردگی، آنفلوانزا، آلرژی، سینوزیت، پولیپ یا تغییرات هورمونی باشد. آبریزش بینی در سنین پایین و دوران بارداری بیشتر شیوع دارد. زمانی که ویروس سرماخوردگی وارد بینی شما می‌شود و به سلول‌های آن متصل می‌شود و باعث آزاد شدن مواد شیمیایی به نام سیتوکین خواهد شد که عامل التهاب هستند. بدن انسان برای مبارزه با ویروس از فرآیند التهاب بهره می‌برد که یکی از عوارض آن آبریزش بینی است.

شست شو بینی  با آب نمک

غفارزاده تصریح کرد: اگر عطسه به دلیل ویروس سرماخوردگی ایجاد شده باشد می‌توان با دمنوش‌هایی مانند آویشن و گلپر آن را رفع کرد. راهکار دیگری که توصیه می‌شود، شستشو با آب نمک است که یکی از درمان های ساده و خانگی برای جلوگیری آبریزش بینی است. شستشو با آب نمک کمک می‌کند که مخاط‌ به وجود آمده از بین رفته و عمل تخلیه‌ی آن راحت‌تر انجام شود. این کار حتی حفره‌های بینی را کاملا باز کرده و به تنفس فرد کمک زیادی خواهد کرد.

او در ادامه افزود: محلول آب نمک را با مخلوط کردن یک قاشق چای خوری نمک خوراکی در یک فنجان آب جوشیده که در دمای اتاق سرد شده است، تهیه کنید؛ در حالی که سر کودک خود را به عقب خم می‌کنید چند قطره از آن را به یکی از سوراخ‌های بینی بچکانید. در حالی که یکی از انگشتان دست خود را روی یک سوراخ دیگر قرار می‌دهید، بلافاصله مایع اضافی را با استفاده از یک سرنگ بیرون بیاورید، این روش را با دیگر سوراخ‌های بینی تکرار کنید. از این درمان تا ۳ بار در روز استفاده کنید، نه بیشتر، اگر احساس می‌کنید انجام این کار به تنهایی دشوار است، حتما از دیگران کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: قوی ترین مواد غذایی برای درمان آبریزش بینی + اینفوگرافی

این متخصص طب سنتی گفت: یکی دیگر از دارو‌های گیاهی مناسب برای درمان آبریزش بینی کودک، ریحان است این داروی ضد باکتری، ضد قارچ و ویروس است که به مبارزه با عوامل آبریزش بینی می‌رود. همچنین سیستم ایمنی کودک شما را افزایش می‌دهد. برای کودکان کوچک‌تر، خوردن چند برگ ریحان در روز بسیار مفید خواهد بود، کودکان بزرگ تر، برگ‌های ریحان تازه را هر روز صبح قبل از صبحانه و شب قبل از رفتن به رختخواب، میل کنند. می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری آب برگ تازه ریحان تهیه کنید. آب ریحان را با مقدار مساوی از آب زنجبیل، آب لیمو وعسل مخلوط کنید ۲ یا ۳ بار در روز از این مخلوط به کودک خود بدهید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آبریزش بینی درمان خانگی سرماخوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۶۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این داروها عامل میگرن هستند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این مطالعه که در نشریه «نئورولوژی کلینیکال پراکتیس» (Neurology Clinical Practice)، منتشر شده، ارتباط بالقوه بین داروها و مکمل‌های ضد اسید «مهارکننده‌های پمپ پروتون» با علامت اختصاری PPI (یکی از انواع درمان‌های دارویی است که می‌تواند برای کاهش اسید معده و تسکین علائم ریفلاکس اسید معده استفاده شود) مانند اسموپرازول (Nexium) و امپرازول (Prilosec) و داروهای مسدود کننده H۲RA هیستامین (H) مانند فاموتیدین (Pepcid AC) یا سایمتیدین با سر دردهای میگرنی را شناسایی کرده است .

به گزارش هلت لاین، نتایج این تحقیق نشانگر آن بود که در مقایسه با افرادی که از داروهای مهار اسید معده استفاده نمی‌کردند، خطر بروز میگرن و سردرد شدید، برای افرادی که از داروهای مهارکننده PPI (نوعی درمان دارویی برای کاهش اسید معده) استفاده می‌کردند، ۷۰ درصد، برای کسانی که از داروهای مسدود کننده (H۲RA) استفاده می‌کردند، ۴۰ درصد و برای کسانی که آنتی‌اسیدهای عمومی مصرف می‌کردند ۳۰ درصد بیشتر از افرادی بود که از داروهای ضد اسید استفاده نمی‌کرند.

دکتر مدحت میخائیل، پزشک متخصص مدیریت درد در مرکز پزشکی «مموریال کر اورنج کاست» در کالیفرنیا، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که هیچ نوع ارتباط شناخته شده‌ای بین ریفلاکس اسید معده و اپیزودهای میگرن وجود ندارد، اما همه داروهای مهار کننده PPI ، مسدود کننده‌های H۲ و آنتی اسیدهای عمومی، عوارض جانبی مانند سردرد، تهوع و خستگی ایجاد می‌کنند.

میخائیل گفت: یک نظریه این است که مشکلی در سیستم عصبی مرکزی یا سطح گلوتامات (ماده ای شیمیایی که سلول‌های عصبی برای ارسال سیگنال به سلول‌های دیگر استفاده می‌کنند) ایجاد می‌شود که یکی از تسهیل کننده‌های مسیر درد است و ممکن است بیماری رفلاکس اسید و سردرد را با یکدیگر مرتبط کند. هنگامی که اسید بیش از حد تولید و حفظ شود، باعث ایجاد یک آبشار التهابی در مخاط معده و مری می‌شود.

این متخصص افزود: تأثیر مهار کننده‌های PPI بر جذب منیزیم در بدن می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اپیزودهای میگرنی یا سردردهای شدید داشته باشد و با توجه به این واقعیت که از این دسته از داروها اغلب برای مهار اسید معده استفاده می‌شود می‌توان یک ارتباط احتمالی بین استفاده از این داروهای مهار کننده با سردردهای میگرنی در نظر گرفت.

دکتر کلیفورد سگیل، متخصص مغز و اعصاب در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا، که او نیز در این مطالعه شرکت نداشت، گفت که به طور کلی، سطوح بالای استرس می تواند شرایطی را برای ریفلاکس اسید معده یا میگرن ایجاد کند.

سگیل گفت: به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، توضیح اینکه چرا هر دارویی برای تغییر سطح اسید معده می تواند باعث تغییر در مغز بیمار شود تا دفعات سردرد یا میگرن را افزایش یا کاهش دهد، چالش برانگیز است، اما به عنوان یک متخصص مغز و اعصاب، می‌توانم این طور بگویم که به راحتی می‌توان افزایش استرس زندگی را در ایجاد سردردهای میگرنی و ریفلاکس معده موءثر دانست.

افراد دارای اضافه وزن یا چاق، باردار، افراد سیگاری یا کسانی که به طور مرتب در معرض دود سیگار هستند، در معرض بالاترین خطر ابتلا به ریفلاکس اسید معده هستند. البته مصرف داروهای ضد رفلاکس معده در دراز مدت می‌تواند خطر زوال عقل را نیز افزایش دهد.

بیشتر بخوانید:

ارتباط عجیب سر دردهای میگرنی با این بیماری مزمن | میگرن خطر انواع سکته‌ ها و افسردگی را افزایش می‌ دهد علت غیرمنتظره سردردهای شدید مرد آمریکایی کد خبر 848089 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - میگرن معده پزشکی

دیگر خبرها

  • اصناف در مهار تورم نقش مهمی دارند
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • مهار تمساح عظیم الجثه با دست در خیابان شلوغ | ویدئو
  • مهار تمساح با دستان خالی!
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • تاکتیک ژوزه مورینیو برای مهار لیونل مسی را در الکلاسیکوها
  • آتش سوزی در پتروشیمی آبادان مهار شد
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است