Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@19:14:34 GMT

درمان سرماخوردگی و زکام با طب سنتی

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۷۶۴۳

درمان سرماخوردگی و زکام با طب سنتی

علائم زکام یا سرماخوردگی کدام است؟
از راه بینی به‌سختی نفس کشیدن
تو دماغی حرف زدن
آبریزش بینی
کم شدن حس بویایی


علت زکام یا سرماخوردگی چیست؟
- زکام بر اثر عوامل گرم:
گاهی زکام براثر عوامل خارجی که گرمایی هستند، ایجاد می‌شود درنتیجه باعث خارج شدن رطوبت‌های مغز به سمت بینی و حلق خواهد شد مانند:


قرار گرفتن در آفتاب
نزدیک آتش قرار گرفتن
بوئیدن چیز‌های گرم مثل مشک و زعفران
خوردن چیز‌های گرم مثل خردل، سیر، پیاز و مانند این‌ها
مالیدن روغن‌های گرم
که دارای علائم احساس خارش و سوزش در بینی، سرخی چشم‌ها و بینی و احیانا کمی سرخی صورت که معمولا با تب هم همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زکام بر اثر عوامل سرد:.
اما اگر براثر عوامل سرد این زکام ایجاد شود مانند:

برهنه نگه‌داشتن سر به مدت طولانی در هوای سرد
مواجهه با آب سرد
سر را برهنه کردن بعد از ورزش و استحمام

فرد دچار احساس سنگینی در سر می‌شود و آنچه از بینی و حلق خارج می‌شود، غلیظ و سفید یا مایل به کبودی است.

زکام به سمت حلق:
گاهی زکام به سمت حلق می‌رود که در این صورت فرد به:

سردرد و سوزش سر و چشم
ریزش اشک از چشم
تلخی دهان و حلق
تشنگی
خروج هوای گرم از بینی
تندی و گرمی منافذ بینی
بیمار پیوسته میل به خوابیدن دارد.
بی‌مزگی و بدمزگی دهان و احساس طعم سوختگی در دهان را احساس می‌کند.

زکام استرسی:
حتی استرس، اضطراب و وضعیت نامناسب روحی هم می‌تواند به طور غیرمستقیم از عوامل ایجادکننده زکام شود، فردی که دچار این حالت می‌شود، می‌تواند استحمام کند، چون عرق کردن برایش مفید است. رطوبت‌ها و بخار‌ها که سبب زکام می‌شوند با عرق خارج می‌شوند به شرطی که در هنگام خروج، بدن و سر به‌خوبی پوشانده شوند.


طرز تهیه سوپ سرماخوردگی:
مواد لازم:

- رشته‌فرنگی: یک فنجان
-آب: شش لیوان
- روغن کنجد: ۲ قاشق
- شوید: نصف نعلبکی
- بال مرغ
- پیاز و نمک و زردچوبه: به میزان لازم
- لیموعمانی: ۱ عدد
- مقدار مصرف: در روز یک تا دو مرتبه
کلا خوردن غذا‌های نرم مانند: آبگوشت، سوپ و شوربا‌هایی که در آن شلغم و اسفناج باشد، توصیه می‌شود. این‌گونه غذا‌ها بهتر هضم می‌شوند و مانع تجمع اخلاط غلیظ و مواد زائد در بدن می‌شوند.


در طول زکام یا سرماخوردگی این خوراکی‌ها را نخورید:
- گوشت‌های غلیظ (مثل گوشت گاو و گوساله)
- غذا‌های تند
- غذا‌های غلیظ
- غذا‌های بسیار شور
- غذا‌های بسیارترش
- غذا‌های چرب و سرخ‌کرده
- لبنیات
- روغن زیاد
- نوشیدنی‌ها و غذا‌های مولد گاز مثل حبوبات
- گردو
- پنیر کهنه
- سیر و پیاز خام
- سبزیجات تند مثل شاهی
- میوه‌های با طبیعت سرد و‌تر
- پرتقال
- نارنگی
- سالاد
- ماست و مخلفات به همراه غذا
- آب یخ
- قهوه
- کاکائو
- شیرینی که در قنادی تهیه شده
- غذا‌های آماده یا مانده و کارخانه‌ای


اگر تب دارید:
اگر تب همراه با بیماری است، بیمار به حمام نرود و در زمان ابتلا به زکام باید از ورزش شدید و از نشستن در کنار آب جاری و در برابر باد پرهیز کرد.


آیا ورزش در زمان زکام یا سرماخوردگی مفید است؟
ورزش شدید و کلی مفید نیست، اما حرکت دادن اندام‌های تحتانی بدن (ورزش و نرمشی که باعث حرکت پایین‌تنه شود) بسیار مفید است و ماده را به سوی پایین می‌کشد.

درمان سریع سرماخوردگی با روش‌های طب سنتی:
کاهش آبریزش بینی با حریره بادام:
بادام، مغز را تقویت می‌کند و گشنیز مانع صعود بخار‌ها به‌سوی مغز می‌شود. مصرف چنین حریره‌ای از دیدگاه طب جدید نیز، چون حاوی مواد غذایی امگا-۳ مثل بادام است در کاهش آبریزش بینی آلرژیک و آسم مفید است.


بازکردن گرفتگی‌های بینی و سینوس‌ها و درمان سینوزیت با سیاه دانه:
سیاه‌دانه، بازکننده گرفتگی‌های بینی و سینوس‌هاست و مخصوصا اگر با سرکه باشد برای زکام مفید است، این در حالی است که تأثیر درمانی سیاه‌دانه در سینوزیت در مقالات طب جدید برابر با آنتی‌بیوتیک بیان‌شده است. خوردن تخم کتان به همراه عسل با کمی فلفل سودمند است و مصرف تخم کتان از دیدگاه طب جدید برای آبریزش بینی آلرژیک مفید اعلام شده است.

درمان عفونت‌های ریوی با آویشن
آویشن با خواص سرشاری که دارد برای عفونت‌های ریوی بسیار موثر است. در طول سرماخوردگی پودر آویشن را در غذا، شیر، آب و چای بریزید و میل کنید.     منبع:زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرماخوردگی آنفولانزا درمان سرماخوردگی طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۷۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است

سفیدک و شپشک تاغ نوعی بیماری انگلی است و موجب خشکیدن تدریجی درختان می‌شود و هرس درختان آلوده تنها راه مقابله با برخی بیماری‌های درختان از جمله این انگل است.

برای مبارزه با آفت شپشک و سفیدک، درختان آلوده کف بر شده و پس از مدتی درختان دوباره جست زنی کرده و منطقه با درختان جوان و سالم تاغ احیا می‌شود و چوب درختان قطع شده در صنایعی مانند تهیه سرکه چوب برای تقویت اراضی کشاورزی و باغی، تولید پودر برای استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع تولید آجر و سفال ساختمانی استفاده می‌شود.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: برخی آفت‌های موجود در طبیعت مفید هستند و مبارزه شیمیایی با یک نوع آفت مضر می‌تواند موجب از بین رفتن آفت‌های مفید شود، بر همین اساس بهترین روش مبارزه با آفت‌های تاغ استان سمنان در دست پیگیری است.

حمیدرضا عبدوس ادامه داد: روش مبارزه با آفت‌ها در طبیعت مهم است و نمی‌توان برای از بین بردن یک گونه مضر آفت بدون بررسی تمام جنبه‌ها به سمپاشی اقدام کرد، چرا که با از بین رفتن آفت‌های مفید، زمینه طغیان بسیاری از آفت‌های مضر فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: دخالت کمتر در طبیعت راهکار مهم و موثر در حفظ توازن طبیعت است و با توجه به محدودیت‌هایی که در استفاده سموم شیمیایی برای نابودی آفت‌ها در طبیعت وجود دارد، راهکار‌های زیستی و مکانیکی برای مبارزه پیگیری می‌شود.

به گفته این مسئول، آفت‌های مفید و مضر همواره در طبیعت وجود دارند و زمانی که گیاه قوی باشد قادر به دفع آفت‌های مضر است و زمانی که تضعیف شود، آفت بر آن غلبه می‌کند.

وی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی، گرمایش زمین و خشکسالی و کاهش بارندگی از عوامل مهم در تضعیف گیاه و مغلوب شدنش در مقابله با آفت است.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ملخ کوهان‌دار از دیگر آفت‌های تاغزار‌ها محسوب می‌شود که اکنون تاغزار‌های رضا آباد خارتوران شاهرود درگیر این آفت است و مبارزه زیستی برای از بین بردن آفت در حال اجراست.

بهترین زمان مبارزه با ملخ کوهان‌دار مرحله پورگی است، چرا که حشره فاقد قدرت پرواز و زمینه لازم برای مبارزه با این ملخ‌ها فراهم است، پوره‌های ملخ کوهان‌دار تاغ در فصل بهار از کپسول‌های تخم گذاری شده در داخل ماسه‌های بادی بیرون آمده و موجب از بین رفتن و خشکیدن گیاه می‌شود که به منظور جلوگیری از نابودی مرتع، هر ساله در فصل بهار در صورت مشاهده کانون‌های آلوده به سرعت اقدامات لازم برای مبارزه با آنها صورت می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • روش‌های تمیز کردن فرش روشن
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است